NAGRADNI KONKURS 2019. - LEPOTA ĆE SPASITI SVET

Share


 

Pozivamo sve mlade filmske i muzičke autore i interpretatore sa teritorije Grada Subotice da se odazovu na Konkurs u oblasti umetničkog stvaralaštva za 2019. godinu na temu „Lepota će spasiti svet“ u organizaciji Fondacije za omladinsku kulturu i stvaralaštvo „DANILO KIŠ“ iz Subotice. Konkurs je raspisan od 15. oktobra do 15. novembra 2019. godine.


 

Kategorije:

1. kratak film (od 3 do 7 minuta);

2. muzička kompozicija (u okviru pop, rok, indi, džez, bluz, world music, ozbiljne, elektronske, eksperimentalne muzike… kao i fuzije navedenih žanrova, sa svim pripadajućim podžanrovima);

3. muzička interpretacija (u okviru pop, rok, indi, džez, bluz, world music, ozbiljne, elektronske, eksperimentalne muzike… kao i fuzije navedenih žanrova, sa svim pripadajućim podžanrovima).


Uslovi Konkursa:

- da su učesnici Konkursa (pojedinac ili grupa autora) starosne dobi od 15 do 30 godina;

- da imaju prebivalište na teritoriji Grada Subotice.


Kriterijumi konkursa:

- usklađenost dela sa temom i propozicijama Konkursa;

- originalnost, autentičnost, kreativnost, kvalitet i sadržajna inovativnost dela;

- da delo nije objavljivano.


Nagrade:

Prva mesta za nagrađeno delo u sve tri kategorije: vaučeri u iznosu od 50.000,00 RSD za kupovinu tehničke opreme;

Druga mesta za nagrađeno delo u sve tri kategorije: vaučeri u iznosu od 20.000,00 RSD za kupovinu tehničke opreme;

Nagrade za pohvaljene radove: dva vaučera u iznosu od 5.000,00 RSD za kupovinu knjiga.


Razmišljanja o lepoti koja mogu da posluže kao inspiracija:

Dostojevski je rekao: „Svet će da spase lepota”. Dostojevski je smatrao da svet može da spase – ne lepota uopšte, već lepota združena s dobrotom, „pozitivna lepota”, „potpuna lepota”. Filozof Leonid Stolovič kaže: „Lepota će da spase svet, ukoliko svet spase lepotu”. Prema Stoloviču, spasavati lepotu – znači  stvarati lepotu u svim sferama čovekovog života, a naročito u umetničkom stvaralaštvu.


Za prijavu je potrebno poslati:

U objedinjenom word dokumentu:

1) osnovne podatke: ime i prezime ili naziv grupe autora (sa navedenim imenima i prezimenima), kontakt telefon, adresa, e-mail adresa,

2) kratku biografiju,

3) kratak opis dela;

- dela u kategoriji „kratak film“ treba da budu poslata u mp4 video formatu (mogu biti snimljena i mobilnim telefonom), dok dela u kategoriji „muzička kompozicija“ i „muzička interpretacija“ mogu biti poslata u mp3 audio ili mp4 ili wav video formatu (mogu biti snimljena i mobilnim telefonom);

- naziv fajla mora sadržati ime autora;

- radove je potrebno poslati na mejl: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli ili doneti u Fondaciju na usb-u najkasnije do 15. novembra 2019. godine.


Nepotpune i neblagovremeno podnete prijave neće biti razmatrane.


O rezultatima konkursa Fondacija „Danilo Kiš“ će obavestiti prijavljene učesnike do 13. decembra 2019. godine. O konkursu se možete informisati i putem telefona na: 024/523-566.


Stručna komisija Konkursa, koju čine: Armand Mesaroš, muzičar, Ružica Inić, diplomirani solo pevač i nastavnik muzičke kulture, Dragan Krstić, profesor filozofije, Čila Pamer, diplomirana glumica, i Čongor Sas, diplomirani reditelj i estetičar filma, će odabrati umetnike koji se kvalitetom, kreativnošću i originalnošću dela ističu među prijavljenima.