Pályázati felhívás „A szépség megmenti a világot”

Share


 

Felhívjuk a Szabadka Város területén élő fiatal filmszerzők, zeneszerzők, filmelőadók és zenei előadók figyelmét, hogy jelentkezzenek a szabadkai DANILO KIŠ Ifjúsági és Kulturális Alapítvány szervezésében  Művészeti alkotások a 2019. évben témakörben kiírt pályázatra „A szépség megmenti a világot” témában. A pályázatot 2019. október 15-től november 15-ig írjuk ki.

 

Kategóriák:

1. rövidfilm (3 perctől 7 percig terjedő időtartammal)

2. zenés mű (pop, rock, indi, jazz, blues, world music, komolyzene, elektronikus zene, experimentális zene és az említett zenés zsánerek fúziója az összes hozzátartozó alzsánerekkel)

3. zenés előadás (pop, rock, indi, jazz, blues, world music, komolyzene, elektronikus zene, experimentális zene és az említett zenés zsánerek fúziója az összes hozzátartozó alzsánerekkel)


A pályázat feltételei:

- a pályázat résztvevői (egyén vagy szerzőcsoport) 15 és 30 év közötti személyek

-  a pályázat résztvevőinek lakhelye Szabadka Város területén van


A pályázat követelményei:

-  a mű megfelelése a pályázat témájának és előírásainak

-  eredetiség, hitelesség, kreativitás, minőség és a mű tartalmi újszerűsége

-  a művet nem jelentették meg


Nyeremények:

-  A díjazott művek első helyezetjeinek járó nyeremények mind a három kategóriában: 50.000,00 dináros értékű vásárlási utalvány műszaki cikkek vásárlására

- A díjazott művek második helyezetjeinek járó nyeremények mind a három kategóriában: 20.000,00 dináros értékű vásárlási utalvány műszaki cikkek vásárlására

- A dícséretben részesülő művek után járó nyeremények: két darab 5.000,00 dináros értékű könyvvásárlási utalványGondolatok a szépségről, melyek ihletként szolgálhatnák


Dosztojevszkij ezt mondta: “A világot a szépség fogja megmenteni”. Dosztojevszkij úgy gondolta, hogy a világot nem tisztán a szépség mentheti meg, hanem a jósággal társuló szépség, “pozitív szépség”, “teljes szépség”.

Leonid Stolovich, filozófus, ezt mondta: “A szépség megmenti a világot, ha a világ megmenti a szépséget”. Stolovich szerint szépséget menteni annyit jelent, hogy szépséget alkotunk az emberi élet minden szférájában, de legfőképpen a művészeti alkotások területén.


A pályázatra való jelentkezésre a következőket kérjük eljuttatni:


Egységes Word dokumentumban:

1) általános adatok: utónév és családi név vagy a szerzőcsoport megnevezése (feltüntetett utónevekkel és családi nevekkel) telefonszám, lakcím, e-mail cím;

2) rövid életrajz;

3) a mű rövid leírása;


- a ”rövid film” kategóriában a műveket mp4 videó formátumban kell elküldeni (a felvételt mobil telefon használatával is készíthetik), míg a ”zenés mű” és ”zenés előadás” kategóriákban az alkotásokat mp3 audio vagy mp4 vagy wav video formátumban kell elküldeni (a felvételt mobil telefon használatával is készíthetik),

- a fájl megnevezésének tartalmaznia kell a szerző nevét;

- az alkotásokat legkésőbb 2019. november 10-ig kell elküldeni az о Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli e-mail címre, vagy pendrive-on eljuttatni.


A hiányos és a határidőn túl benyújtott pályázatokat nem fogjuk értékelni.


A pályázat eredményeiről a DANILO KIŠ Alapítvány 2019. december 13-áig fogja tájékoztatni a jelentkezőket. A pályázatról telefonon is érdeklődhetnek a 024/523-566 telefonszámon.


A pályázat szakbizottságának tagjai: Mészáros Armand, zenész, Ružica Inić, okleveles szólóénekes és zenetanárnő, Dragan Krstić, filozófia professzor, Pámer Csilla, okleveles színművész és Szász Csongor, okleveles rendező és filmesztéta. A szakbizottság a jelentkezők közül kiválasztja azokat a művészeket, akik a művük minőségével, kreativitásával és eredetiségével tűnnek ki.