23. novembar 2019. - Predavanje „Temelji budućeg čoveka“

Share


 

Predavanje pod nazivom „Temelji budućeg čoveka“, prvo u nizu u okviru ciklusa „Budućnost pripada deci - škola roditeljstva“, održano je u subotu, 23. novembra 2019. godine.

Ulaz je bio slobodan.


Otvorena su pitanja: Kada počinje učenje? Od koga učimo? Koje igre treba igrati sa mališanima čim se rode? Kako vežbicama stimulisati pravilan rast i razvoj?


Naš prvi predavač bio je Boris Živkov, somatoped i iskustveni terapeut.


Ciklus organizuje Fondacija “Danilo Kiš“ u saradnji sa Udruženjem za efektološku podršku i edukaciju TEDEF iz Subotice.


 

Od novembra 2019. godine Fondacija “Danilo Kiš“ u saradnji sa Udruženjem za efektološku podršku i edukaciju TEDEF iz Subotice započinje ciklus predavanja pod nazivom “Budućnost pripada deci – mala škola roditeljstva”, u okviru kojeg će predavači iz različitih oblasti prenositi svoja iskustva vezana za temu roditeljstva.

Cilj nam je da u gradu u kome živimo podržimo roditelje u životnoj ulozi sa najviše izazova. Različitim pristupima, interaktivnim razgovorima i radionicama želimo da obuhvatimo odrastanje roditelja i deteta od prvog dana bebinog života, preko ranog detinjstva i polaska u školu, do perioda adolescencije.

Učesnici će na osnovu ličnog iskustva predavača dobijati informacije koje mogu da im pomognu da na pravilan i zdrav način podržavaju odrastanje svog deteta i odgovaraju na izazove koje roditeljstvo nosi. Svesni smo da ne postoji uputstvo za uspešno roditeljstvo i da je svako dete različito, zato ćemo se u ovom ciklusu bazirati samo na iskustvima koja su opšteljudska i koja su upotrebljiva svima.

Kako da komunicirate sa svojim detetom dok je u stomaku? Kako da ga stimulišete od prvog dana? Kako da ga uspešno naučite da hoda, trči, vozi bicikl? Na koji način da pravilno razvijate njegove emocije i komunikaciju sa okolinom? Kako da ga naučite da bude zadovoljna osoba?

Predavanja su namenjena roditeljima i onima koji će to tek biti, bakama i dekama, stručnjacima koji se bave decom i svima koji žele da se informišu i nauče nešto novo.