27. novembar 2019. - Klub putnika: Venecija

Share


 

U novembru Klub Putnika Fondacije “DANILO KIŠ” odveo nas je u Veneciju. Tokom meseca novembra Venecija je imala veliki problem visoke plime, Aqua Alta, kada je doživela potop i čitav grad je pretrpeo veliku štetu. Venecija je grad u srcu lagune i poznata je po bogatoj istoriji Mletačke republike, čuvenom Murano staklu i Burano čipki, gondolama, maskama, mostovima i bazilici Sv. Marka.


Naš sugrađanin Nemanja Mutić nam je uz priču i fotografije opisao velelepna zdanja i šta u Veneciji treba posetiti. Susret avanturista i ljubitelja putovanja održan je u sredu, 27. novembra 2019. godine, u Omladinskom klubu "Skladište” Fondacije “Danilo Kiš”. Ulaz je bio slobodan.


Povodom pet godina održavanja programa Klub putnika, Fondacija "DANILO KIŠ" je priredila jedno iznenađenje. Nagradno putovanje, jednodnevni izlet na novogodišnji vašar u Budimpešti za dve osobe, osvojila je Milena Jakovljević.


Gost predavač Kluba putnika Nemanja Mutić je diplomirani turizmolog, autor dokumentarnih emisija “Putopisi” na YouTube kanalu, predavač na radionicama i obukama na temu turizma i višegodišnji turistički vodič. Nemanja je živeo i radio u zemljama Evrope, Azije i Afrike. Zaljubljenik je u avanture i promoter avanturističkih putovanja.