23. januar 2020. - Klub putnika: Bavarska - zemlja zamkova, piva i Labuđeg princa

Share


 

Putopisno predavanje u okviru Kluba putnika Fondacije "DANILO KIŠ" pod nazivom “Bavarska - zemlja zamkova, piva i Labuđeg princa”, u četvrtak, 23. jauara 2020. godine, u Omladinskom klubu "Skladište" održao je Boris Tot, turizmolog i turistički vodič iz Subotice.


Prva asocijacija na Bavarsku jesu bajkoviti dvorci koji su mnogima na listi "must see", ali ova nemačka pokrajina ima mnogo toga da pokaže i pored inspirativnih dvoraca. Da li ste znali da se tu nalaze manastiri u kojima se monasi i danas bave proizvodnjom zanatskog piva? Možete li da zamislite da živite u kući staroj 600 godina, a da bi za ulazak u grad trebalo da prođete kroz srednjovekovne zidine i kapiju kroz koju su nekada ulazili vitezovi? Kakav je osećaj prošetati do prodavnice ili crkve kroz ulicu u kojoj su na fasadama naslikane sve najpoznatije bajke? A da ste pored svega toga okruženi impozantnim planinskim vrhovima, čistim vazduhom i vrelima kristalno čiste vode koji još i danas pamte priču o Labuđem princu...


Boris Tot je studirao turizam i hotelijerstvo, te stekao zvanje mastera iz oblasti turizma, a potom i licencu turističkog vodiča. Od 2013. godine je saradnik turističke agencije Fenix travel 024, a godinama sarađuje i sa raznim rimokatoličkim župama u organizaciji pokloničkih putovanja po Evropi i dalje. Proteklih godina je obišao veliki deo Evrope, Severne Afrike, deo Bliskog Istoka, a istovremeno je specijalizovan za kreiranje kulturoloških, verskih i ekoloških putovanja, koja su zabeležena u kratkim putopisima i dokumentarcima. U rodnom gradu radi i kao lokalni vodič za brojne grupe iz Srbije i inostranstva.