18. oktobar, 18h - USKLADIŠTI SVOJU IDEJU : MOJA AMERIČKA PRIČA - BORIS NIMČEVIĆ

Share


Engleska rok ikona 90-ih godina, muzičar STING, u svojoj poznatoj pesmi Englishman in New York, prkosno poručuje ovom velikom gradu na istočnoj američkoj obali, da on pije čaj, a ne kafu, da voli da je njegov tost pržen samo s jedne strane i da nikako nema nameru da skriva svoj britanski akcent.

Boris Nimčević, nekada učenik Tehničke škole „Ivan Sarić“, danas inženjer informatike i računarstva koji je studije završio na Univerzitetu u Nju Jorku, a danas živi i radi u Kaliforniji, u Los Anđelesu podeliće sa posetiocima kako se, najpre u Nju Jorku, pa potom u Los Anđelesu, snašao, kako je savladao sve zamke života u ovim megalopolisima i kako je krčio sebi trnjem posutu stazu kojom se ide ka zvezdama, kako kaže poznata latinska izreka.
Druženje sa Borisom će se održati u utorak, 18. oktobra 2017. godine u Omladinskom klubu “Skladište“ sa početkom u 18 časova.
Ulaz je slobodan.
Predavanje Moja američka priča - Boris Nimčević organizuje se u sklopu stalno otvorenog konkursa “Uskladišti svoju ideju“ kroz koji Fondacija „Danilo Kiš“ podržava mlade Subotičane u realizaciji njihovih ideja u oblasti kulture, umetnosti i nauke.