19. oktobar - PAZITE NA KULTURU, KULTURA PAZI NA VAS

Share


Fondacija Danilo Kiš i u oktobru nastavlja kulturnu kampanju „Pazite na kulturu, kultura pazi vas“, te kulturu donosi u najneobičnije prostore i promoviše je na nekonvencionalan način.
Radionica „Na sav glas“ održana je u četvrtak, 19. oktobra 2017. godine u Osnovnoj školi „Matko Vuković“ sa učenicima osmih razreda. Voditeljka radionice Gloria Lindeman vodila je zainteresovane učenike kroz vežbe zagrevanja glasa i tela a do kraja radionice učenici su naučili i  troglasnu pesmu „Baby just cares for you“.
Početkom oktobra počelo je i oslikavanje zida u dvorištu Doma za ometenu decu “Kolevka“ koji oslikava  Dejan Stojšić, grafiti umetnik iz Subotice.

U želji da kulturu iznese u javni prostor kako bi komunicirala sa što širim auditorijom i razvijala publiku Fondacija "Danilo Kiš" u maju 2016. godine pokreće Kulturnu kampanju pod nazivom "Pazite na kulturu, kultura pazi na vas", koja se ostvaruje u različitim javnim prostorima u Gradu, kao što su školska dvorišta, parkovi, javni gradski prevoz i slično. Kampanja ima za cilj da promoviše kulturu među stanovnicima Grada, upozna ih sa subotičkim autorima mlađe generacije, podstakne, pre svega mlade, na umetničko stvaralaštvo, te oplemeni svakodnevicu sugrađana.


Grafitiranje Kolevke: